scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Driftwood

Yankee Candle, Yankee Candles nyheter 2017 Recension Yankee Candle Driftwood doftljus Coastal Living Permalink1
Detta är doft nummer två ur vårens Coastal Living-kollektion som jag tänkte recensera. Precis som med Garden By The Sea hade jag inga förväntningar på denna doften. 
Beskrivningen på svenska är "Från stranden kommer denna doft av väderbitet cederträ med inslag av eukalyptus" och på den engelska sidan står det "Like a salty favourite plucked from the beach sand, woody and sun weathered. Fragrance Notes: Top: Waterlily, Sea Salt Mid: Driftwood, Eucalyptus Base: Tonka Bean, Crisp Cedar"
När man doftar på Driftwood kall så känns det som en parfymerad variant av Wood Wicks trädofter. En blandning av lite eldrök, trä och parfym.
När vaxet smälter så kommer dock en ganska stark och lite stickande parfymdoft fram, det är inte en behaglig trädoft utan en alltför stark doft av parfym tyvärr.
Nu har jag bara provat denna i vaxkaka och jag tror att detta är en doft som gör sig bäst som ljus då det brukar bli en mildare doft. 
Jag tror att det är "crisp cedar" och "waterlily" som gör att det blir för skarpt i vaxkaka och jag ska absolut prova denna doften i votivljus (jag har det hemma) så återkommer jag i fall det blir en behagligare doft. I grund oh botten gillar jag Driftwood så det ska bli spännande och se om det blir någon skillnad i doften.
 
 
#1 - - Nina :

Kakan är för stark alltså. Jag håller med. Jag fick huvudvärk. Haha.

Svar: Kakan skulle göra sig bra utomhus en varm stilla höstkväll kanske! :D
Scented Candles

Till top