scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Coastal Living

Yankee Candle, Yankee Candles nyheter 2017 Recension Yankee Candle Coastal Living doftljus Permalink0
Detta var nog den doften jag var mest skeptiskt till då jag förknippar den med två tidigare kollektioner jag inte gillat (Beach Holiday och Riveriera Escape) men i butiken så doftade detta ljuset jättegott!
Beskrivningen på svenska är "En spännande blandning av sött och salt, kustens blommor lyfts fram av en varm havsbris" och på engleska är den "An intriguing mix of salty and sweet - coastal flowers carried on a warm ocean breeze. Fragrance Notes: Top: Sea Salt Mid: Lavender, Marine Flower Base: Moss, Coral Musk".
När jag luktar på ljuset kallt så är nog rent den första tanken jag får. Det doftar nytvättat och fräscht. Lite blommigt och lite parfym, som en väldigt lätt citrus och myskdoft. Det finns dock en lite skarp ton som jag inte gillar helt, men den försvinner när man eldar det då detta är ett ljus som får en mycket godare doft när det är tänt. Det blir en  varmare och mjukare i doft som passar mig mycket bättre. Den kan väl bäst beskrivas som mild, ren, lite söt och väldigt fräsch. Det är svårt att säga något om de olika doftnoterna, hur doftar sea salt tex? Men mysk och blommor finns absolut där.
Jag är mycket positivt överraskad av denna doften som jag inte alls trodde jag skulle gilla men som jag faktiskt kan tänka mig att köpa i stor burk nu. 
 
 
Till top