scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Heart & Home Jordgubbsglass

Heart & Home Recension Heart & Home Jordgubbsglass doftljus Permalink0
 
Detta är en underbar doft från ett av mina favoritmärken Heart & Home. Jag gillar nästan alla deras dofter, det är alltid bra spridning och ders vaxkakor är riktigt grymma!
Detta ljuset är ett av mina favoriter från dem och det påminner en hel del om Yankee Candles Summer Scoop.
Beskrivningen är "En generös mängd av gräddig vanilj kombinerad med saftiga jordgubbar skapar den perfekta blandningen av något syndigt gott."
Det som skiljer detta från Summer Scoop är att detta verkligen lutar glass, jag har alltid tyckt att YCs variant luktar varm jordgubbskräm, en ljuvlig doft, men detta från Heart & Home är mer åt det gräddiga glasshållet.
Doften är mjuk och rund, söt och gräddig. Den har en tydlig doft av jordgubb men är ändå väldigt diskret. 
Jag älskar detta ljuset och tror verkigen ingen skulle ogilla det. Om man inte av någon underlig anledning avskyr jordgubbar då. ;)
 
 

Recension AmbiEscents Cherry Blossom

AmbiEscents Recension AmbiEscents Cherry Blossom vax Permalink1
 
Som jag har skrivit tidigare så är jag väligt förtjust i AmbiEscents doftvax. Jag brukar köpa på mig ett lager när jag är i USA, men det går bra att beställa från Bed Bath & Beyonds webbshop eller eBay också! :)
Cherry Blossom köpte jag i NY i november och jag plockade fram den här om dagen när solen lyste och det kändes som vår! 
Beskrivningen av doften är "Features a Japanese cherry blossom, juicy pear, and warm sandalwood fragrance" och det är LÄTT den bästa Cherry Blossom-doften jag provat hittills. 
Den är väldigt lik Yankee Candles Cherry Blossom som är helt fantastiskt god men denna är snäppet vassare då den är både sötare och lite träigare i doften, helt i min smak alltså.
Det första man känner är abolut körsbärsblommor, precis som man ska, men sedan kommer den där söta mumsiga pärondoften och så avslutas allt med varm träig och nästan lite myskdoftande sandalwood.
Spridningen på AmbiEscents vax är amazing, men de håller inte doften lika länge som Yankee Candles vax. Har du smält vaxet åtta timmar så är doften helt borta sen.
Jag kan verkligen rekommendera er att prova AmbiEscenst vax, det finns massor av dofter och de håller hög kvalitet. I varje sådan här förpackning finns det sex stycken vaxkuber. :)
 
 
 

Candle Lamp

Allmänt candle lamp Permalink0
 
Just nu väntar jag på ett riktigt spännande paket från England. Jag fick nys om en så kallad candle lamp, en vanlig lampa som du sätter dina doftljus under och som smälter vaxet utan att du behöver tända veken!
De som använder dessa lamporna är helt sålda på dem, de säger att ljusen doftar mycket, mycket, mycket mer än om man eldar dem som vanigt, och att man så klart slipper rök och sot mm. Jag som är en sucker för vaxkakor kände direkt att detta var min grej!
Eftersom man inte tänder veken så brinner inte vaxet ner till botten utan det blir en vaxpool (som när du eldar vanigt) men den behöver man hälla ut eller suga upp med bomull när man känner att doften blivit svagare. Sen är det bara att fortsätta! Så himla smart.
Jag ser extra mycket fram emot att ha en sådan här inne på mitt kontor där jag sitter så mycket.
Den är ju dessutom perfekt för ställen där man inte känner sig bekväm med att ha levande ljus.
Jag hittade mina lampor här och jag köpte även två st converters här i Sverige (kostar ca 30kr) för att kunna plugga in en engelsk kontakt i mina vaniga vägguttag. Det är möjligt att det finns denna typen av lampor i Sverige också men jag körde på dessa eftersom det är just de lamporna som andra rekommenderat. 
Lamporna ska enligt de som använder dem funka lika bra till Yankee Candle, Villiage Candle, Bath & Body Works mf så de är inte speciellt framtagna för ett varumärke.
Jag återkommer så klart med recension av dessa lamporna så fort jag testat dem. Är ni nyfikna på att se mer så kolla hashtaggen #candlelamp på Instagram, det var så jag hittade dem! 
 
 
 
Till top