scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Candle Lamp Love

Allmänt Permalink0
 
För några dagar sedan skrev jag om lampor jag beställt som ska värma ljusen så att vaxet smälter, vilket gör att man inte behöver tända veken alls.
Jag har läst så bra saker om dessa lamporna att jag kände mig tvungen att prova.
Bland annat så skriver i princip alla som provat dessa lampor att ljusen doftar så mycket mer med lampan än om man eldar dem som vanligt.
Jag beställde hem två lampor från Candles Sniffs & Gifts och jag är SÅÅÅÅ nöjd.
Jag började med att smälta ett par jus som doftat absolut nada när jag köpte dem, en burk med Honey Glow och en med Pink Sands. Jag har trott att det var något fel på deras vax eftersom de inte doftade något alls. Jag har haft massor med burkar i samma dofter som luktat hur bra som helst. Dock ej dessa två exemplaren. 
Men jäklar vad de doftade under lampan! Pink Sands stod i rummet allra längst bort från ytterdörren och när jag kom in kände jag doften genom hela huset! 
I dag smälter jag Jelly Beans och Cotton Candy, dofter som jag endast gillar i vaxkkor eftersom mina ljus inte luktar något alls. Nu doftar det dock Jelly Beans och Cotton Candy i hela huset! Så himla coolt. 
Nästa test ska vara att smälta några B&BW-ljus under lampan, jag har tyvärr ett gäng som doftar som den där sura disktrasan som även YC kan lukta ibland. Det ska bli roligt att se om den doften försvinner när man smälter istället för att elda.
Man kan reglera lampans styrka så att man kan bränna på rejält tills man fått en bra vaxpool, sen kan man sänka värmen så man behåller en lagom pool. När man sen tycker att doften är helt borta kan man tömma ut den lilla poolen eller suga upp vaxet med en bomullstuss. Eftersom man inte har någon veke tänd så förvinner ju inte vaxet av sig själv. Det borde dock gå att smälta om vaxet ganska många gånger innna det är dags att hälla av den lilla poolen. Jag återkommer med det när jag smält flera gånger på samma ljus.
Allt som allt, jag är sjukt nöjd med mina lampor! Bästa köpet på mycket länge. <3
 
 
 
 
 
 
Till top