scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Silver Birch

Yankee Candle Recension Yankee Candle Silver Birch doftljus Permalink0
 
Detta ljuset har jag ett lite annorlunda förhållande till. Jag hatade verkligen det när det kom, jag tyckte att det luktade såååå himla äckligt. Eller äckligt kanske inte är rätt ord men så tråkigt och herrparfymigt och stickigt. Inget jag vill ha i alla fall.
Sen glömde jag bort det något år och köpte det när var på 50% fast jag visste att jag inte gillade det, och gissa vad, jag gillar det nu haha!
Jag tror att ju mer man håller på och provar olika doftljus ju mer tålig blir man. Allt behöver inte lukta nytvättat och fräscht utan man uppskattar lite annorlunda dofter mer och mer. Det har hänt mig sååå många gånger.
Beskrivningen av Silver BIrch är "När björkarna susar… en fräsch vårvind av eukalyptus, björk och rosmarin."
Ärligt så säger den beskrivningen inte så mycket, jag tänker definitvt inte på vår när jag känner denna doften. Mer höst, brasa, stickade tröjor och herrparfym. Jag hittade dessutom en amerikansk beskrivning där det stod "The official notes in Yankee Candle Silver Birch are: fall breeze, spicy dryness of just-turning leaves" och det känns mycket mer passande. Doften är fräsch men ganska skarp, det skulle definitivt kunna vara ett sköljmedel eller en parfym men det är en maskulin touch på doften helt klart.
Spridningen är grymt bra på den stora burken, doften känns i hela huset efter några timmar.
 
 
Till top