scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Vax från Bath & Body Works

Bath & Body Works Bath & Body Works vaxkakor wax melts Permalink0
 
Åh lycka, nu finns det vaxkakor från B&BW också. Jag ser SÅ mycket fram emot att pova dessa. Vill man köpa den fina ugglevaxkakevärmaren att smälta dem i får man dock köpa en converter till eluttaget, den är nämligen elektrisk och passar bara för USA-eluttag. 
Dock antar jag att det går alldeles utmärkt att köpa vaxet och smälta det i vanliga Yankee Candlevaxbrännare med ett värmeljus under.
 
 

Recension Yankee Candle Warm Woolen Mittens

Yankee Candle Recension Yankee Candle Warm Woolen Mittens doftljus Permalink1
 
Detta är ett ljus som från början var en del av My Favorite Things-kollektionen men som kom tillbaka förra vintern ingen och då slog jag till. Innan det kom tillbaka i sortimentet igen så kostade det många tusenlappar på ebay. Riktigt sååå mycket ville jag inte ha det. ;)
Beskrivningen är "Just cleaned and warmed by the stove . . . a cozy scent with notes of lemon, apple, lily and musk" och jag vete fan alltså men blöt ull är inte direkt en doft jag gillar, så det är tur att de drog i lite frukter och mysk.
Givetvis luktar inte detta ljuset vantar alls, det luktar snarare nytvättat och superfräscht. Det är en otroligt behaglig citrusdoft blandat med blommor, verkligen en lyckad kombination, jag känner inte direkt av varken äpple eller mysk. 
Jag skulle inte alls kalla detta ett vinterljus utan tycker att det passar mycket bättre på våren!
 
 
 
 
 

Recension Yankee Candle Cherries On Snow

Yankee Candle Recension Yankee Candle Cherries On Snow doftljus Permalink0
 
Åh så underbart att tända detta ljuset idag. Jag tror Jag fått en överdos av alla kryddiga dofter som jag eldat varje dag nu i två månader. :o 
Jag behövde verkligen en annan typ av doft idag och när jag var ute med hundarna i morse så tyckte jag för första gången denna höst att det luktade vinter ute. Även om det inte är så kallt än så luktade det vinter i luften, nästan som snö!
Det fick mig att gå in och rota fram Cherries On Snow ur mina gömmor. Beskrivningen av detta ljuset är "En fantastisk blandning av färgstarka, saftiga körsbär med sötmandel och isig fräschör." Första gången jag luktade på detta i burken blev jag helt exalterad, det luktar som riktigt saftiga mörka körsbär blandat med en söt mandeldoft, nästan som Dr Pepper och jag älskar Dr Pepper! Jag köpte så klart ljuset direkt! 
När ljuset brinner så förvandlas dock doften till en riktigt verklighetstrogen kall och isig körsbärsdoft, jag känner knappt någon mandeldoft alls och det doftar inte så sött längre. Detta är ett av mina favoritljus att elda på vintern. Precis som med Cranberry Ice så har Yankee Candle lyckats fånga den kalla och snöiga doften.
 
 
Till top