scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Daffodil

Yankee Candle Recension Yankee Candle Daffodil doftljus Permalink0
 
Detta känns ju som en extremt passande doft nu i påsktider. Det känns extra bra att kunna ta in doften i hemmet efter som denna våren så sjukligt seg, det vimlar ju inte direkt av daffodiler i rabatten. ;) 
Beskrivningen av denna doften är "Sun-drenched and fanciful. . . a lovely perfume of sweet blooms with a bright note of lemony citrus."
Detta ljuset gör verkligen namnet rättvisa, det doftar påsklijor. Riktigt mycket (nästan för mycket) och verklighetstroget också. Om man tittar på recensionerna på den amerikanska sidan så har detta ljuset fått riktigt höga poäng och nästan alla skriver hur verkligt och hur mycket det doftar och jag kan alltså bara hålla med.
Om du tycker om doften av påskliljor så är detta ett måste. Jag som inte brukar vara så himla förtjust i blomdofter tycker ändå att denna är en av de bättre. Doften påminner så otroligt mycket om våren och den gula färgen är underbar. Det känns verkligen som att ha en bukett nyplockade påskliljor hemma. 
 
 
 
 

Recension Village Candle Raspberry Rose Tea

Village Candle Recension Village Candle Raspberry Rose Tea doftljus Permalink0
 
Denna doften var en riktig överraskning för min del. Jag har sparat ljuset länge och inte alls varit speciellt sugen på att elda det. Jag är verkligen ingen tefantast och hallon är väl nice men inte mitt favoritbär.
Dock så älskar jag detta ljuset! 
Beskrivningen är "En lätt söt doft av ett smakfullt te smaksatt med hallon och stänk av örter." Jag tycker att det är lite tvärtom mot beskrivningen, det allra första jag känner är hallon, klart och tydligt. Det är en söt och ljuvlig doft, som en hallonkräm med grädde typ. Efter det så känner jag en svag, svag hint av te, det är svårt att förklara hur tedoften är men den är liksom en smula besk och "teig" helt enkelt, kanske som grönt te. De två dofterna passar perfekt ihop.
Vad det gäller örter och mysk som det står på etiketten så har jag inte upptäckt dem än. Jag behöver nog ha detta ljuset tänt flera timmar för att känna allt, så jag återkommer med det.
Men än så länge så är doftspridningen bra, det är en mild och krämig doft men den känns tydligt.
 
 

Recension Village Candle Summer Slice

Village Candle Recension Village Candle Summer Slice dofljus Permalink0
 
Detta är en doft som jag köpte för första gången förra sommaren tror jag och som jag tycker så mycket om. Jag älskar melon så det var självklart att köpa detta ljuset när jag såg det.
Beskrivningen är "Lika frisk och skojig som en härlig sommarfest. Den inbjudande doften av nyskuren vattenmelon och färsk gurka direkt från trädgården fångar det bästa av sommaren, och du kan njuta av den när som helst" och det stämmer bra. Det doftar nämnligen inte så sött och sliskigt som vissa melondofter kan göra, jag älskar visserligen söta dofter men vissa bli bara för mycket. Jag tror att det är gurkan som ger detta ljuset sin lite kalla, fräscha och friska ton. Det doftar helt klart mest av melon men det är ändå något mer där som gör att det känns mindre sött än de flesta melondofter.
Detta är en sådan doft som jag alltid vill ha hemma, jag tröttnar inte på den och blir alltid glad när jag tänder detta ljuset. Spridningen är dessutom superbra, du får bra doft till och med av ett litet votivljus. 
 
 
Till top