scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Honey Glow

Yankee Candle Recension Yankee Candle Honey Glow doftljus Permalink0
 
Detta är nästan lite lustigt, Honey Glow är en av mina absoluta favoritljus från Yankee Candle och jag har inte recenserat det än? Why liksom? Jag har nämnt doften många gånger i bloggen och även recenserat Amber Moon som kom i samma höstkollektion (Indian Summer 2014). Skumt!
I alla fall så brinner Honey Glow här på mitt kontor i dag så det är väl dags att skriva en recension.
Beskrivningen är "Skapa en inbjudande, varm och fridfull stämning med mjuk honung, citrongräs och kryddig ingefära."
Denna doften är extremt lik Honey & Spice, kanske är Honey Glow något lite mindre söt, jag tror det beror på att man känner pyttelite fräsch ingefära i den men överlag är de otroligt lika. Gillar du Honey & Spice så lär du gilla Honey Glow.
Jag tycker inte att beskrivningen av detta ljuset ens ger en liten susning om vad den ska dofta, jag har personligen rätt svårt för citrongräs och det luktar den absolut inte. Jag känner egentligen inte av någon av de ingredienser som nämns utan detta är mer som en exklusiv damparfym. Den doftar trä och bärnsten, sött och kryddigt. Även om spridningen är bra och rätt stark så är det en rund och pudrig doft och den blir aldrig skarp och stickig. Jag älskar Honey Glow, och rekommenderar varmt detta ljuset!
 
 

Recension Yankee Candle Sea Harbour

Yankee Candle Recension Yankee Candle Sea Harbour doftljus Permalink0
 
Detta är ett ljus som just nu finns i Sverige som exclusive fragrance. Det är en gammal doft som kommit tillbaka under juni, juli och augusti detta året. Den finns endast i stor burk och vill du lägga vantarna på den så är det bäst att passa på nu, den kommer att försvinna igen.
Beskrivningen av Sea Harbour är "En frisk havsbris möter den välkomnande doften av fräsch citrus, söt jasmin och varm vanilj".
Jag har sååå gärna velat ha detta ljuset men samtidigt varit lite skraj för att det skulle vara ännu en Beach Holiday, Riviera Escapedoft osv. Till slut slog jag ändå till när jag besökte Yankee Home och kunde lukta på den innan köpet. Denna doften är extremt mycket mer behgalig än de jag nämde ovan. Mycket mildare, mer feminin och med en fräsch spakänsla.
Jag känner riktigt syrlig citron, jasmine och söt vanilj, blandat med en mjuk saltvattendoft. Det är svårt att förklara men detta ljuset luktar verkligen sommar. 
Jag har svårt att tro att någon tycker att denna doften äcklig, den funkar nog överallt. Doftspridningen är helt okej, över medel och man känner klart och tydligt doften i ett medelstort rum.
 
 
 

Halloween is coming

Yankee Candle yankee candle halloween 2016 doftljus Permalink0
 
Yankee Candle har lagt ut en liten film på sin instagram där de berättar när årets Halloweenkollektion släpps samt minilite info om dofterna, jag vill redan ha Black Magic! Självklart ser jag fram emot hela kollektionen enormt mycket, jag älskar ju Halloween och Yankee Candles Halloweenljus men även alla tillbehör de brukar ha. I USA finns det ju hur mycket som helst.
Jag hoppas verkligen att det kommer mer och mer till Sverige. Förra året köpte jag allt som hade med Halloween att göra som de la upp på den svenska sidan haha. Men man vill ju alltid ha mer....
 
 
 
 
 
 

Announcing our Halloween Premiere 🎃 (see you there) 👻✨🔥

Ett filmklipp publicerat av The Yankee Candle Company (@theyankeecandle) Jul 27, 2016 kl. 2:20 PDT

 
Till top