scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Bath & Body Works Sparkling Woods

Bath & Body Works Recension Bath & Body Works Sparkling Woods Permalink1
 
Först vill jag börja med att skriva att jag älskar utseendet på detta ljuset. Allt är perfekt med det, färgen, etiketten, , glittret, locket..ja ni fattar. Dock älskar jag inte doften riktigt lika mycket även om den är helt ok.
Beskrivningen av denna doften är "Amber Wood, Winter Pear, Sparkling Bergamot, White Patchouli" och faktum är att detta doftar mer vår än vinter eller jul enligt mig!
Ljuset luktar lite träigt men fräscht, blommigt med en liten touch av citrus.
Doften i sig är väldigt neutral, som en cologne/parfym men det är inget speciellt som sticker ut. Det skulle kunna vara ett sköljmedel eller en duschkräm som passar alla.
Doften går i samma stil som Sweater Weather, Bergamot Waters, Mahogany Teakwood mf. Frisk, fräsch och ett bra komplement till alla klassiska juldofter med kanel eller gran i sig.
Stort plus för den underbara etiketten och för att doftspridningen är kanonbra!
 
 
 
#1 - - Anonym:

Hej!

Vilken bra ljusblogg! Jättesmidigt när man letar nya dofter att köpa.
Har en liten fråga dock, jag har precis börjat intressera mig för doftljus och köpt ett antal Yankee candles bl.a. Jag har dock läst en hel del om att paraffin som finns i bl.a. just YC sägs vara skadligt för hälsan, kan orsaka cancer osv. Vore superintressant att veta hur du resonerar kring just paraffin, eftersom du ju verkar bränna en hel del ljus som innehåller det? :)

Svar: Hej! Vad kul att höra! Så roligt att du också börjat nörda in på ljus. :)
Jag försöker smälta vaxkakor så ofta jag kan. Jag köper alltid alla nya dofter i vax först och om jag verkligen älskar dem så köper jag ljuset. Vaxkakor ska nog vara bättre då de inte släcks som en veke gör. :) Sen vädrar jag massor. Jag tror absolut inte att man ska ignorera det som skrivits men jag tror också att det är väldigt noga kontrollerat innan det får släppas på svenska marknaden. De flesta har nu bonullsvekar och de som har paraffin istället för stearin brukar ha blandar det med soja. Så det är ju något bättre i alla fall. :)
Scented Candles

Till top