scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Almond Cookie

Yankee Candle Recension Yankee Candle Almond Cookie doftljus Permalink0
 
Detta är en doft som är svår att få tag i nu för tiden men som dyker upp ibland i någon fyndlåda eller i svenska YCs färdiga vaxkakepaket.
Doften beskrivs som "Still warm from the oven … rich almonds and buttery vanilla baked in an irresistibly luscious treat" och det är ungefär precis spot on. Detta är en riktig kakdoft som är proppad med mandel och vanilj. Man känner doften av den smöriga degen blandat med det söta från vaniljen. Men mest doftar det faktiskt mandlar. 
Detta är en riktigt mysig doft som jag brukar ha i köket, för mig är det en klockren höstdoft och jag har precis tagit fram den för året.
Gillar du YCs bakdofter överlag så gillar du garanterat denna, köp om du stöter på den, den är som sagt ovanlig.
 

Recension Bath & Body Works Autumn

Bath & Body Works Recension Bath & Body Works Autumn doftljus Permalink1
 
Detta är en rikigt klassiker och en av mina höstfavoriter från Bath & Body Works. Till skillnad från mina vanliga höstfavoriter som är fulla av kryddor så finns det inte ett enda litet spår av pumkin spice eller liknande i detta ljuset. Det är ganska uppfriskande som omväxling även om jag föredrar de kryddigare varianterna i längden.
Beskrivningen av denna doften är "Bright Red Gala Apple, Juicy Fig, Eucalyptus Leaf, Fir Balsam" och jag måste säga att det är äpplen man känner mest av utan tvekan, äpplen och kall höstluft. Det finns en liten, liten touch av granbarr också som kommer fram när ljuset brunnit ett tag. 
Detta är en ljuvlig doft som passar helt fantastiskt bra på hösten, särskilt tidig höst innan man går all in på alla pumpaljus och Hallowensaker!
Detta är en sådan doft som jag har svårt att tänka mig att någon ens kan ogilla. Ett säkert köp alltså om du ska beställa från B&BW.
Etiketten och locket är dessutom helt underbara i sig och spridningen är GRYM som med alla B&BWs ljus. Eftersom det har tre vekar så bildas det snabbt en jämn och fin vaxpool och doften känns i hela huset.
 
 

Mina Halloweenfavoriter från Yankee Candle

Yankee Candle yankee candle halloween 2016 doftljus Permalink0
 
Det har varit en bussy helg här så jag har inte prioriterat att uppdatera bloggen, dock följde jag med spänning Yankee Candles Halloweensläpp i lördags.
Här kan ni se alla sakerna som finns på deras webb so far, och nedan har jag plockat ihop det jag helst av allt vill köpa. I och för sig vill man ju ha allt.....
 
The familiar sweet scent of candy corn adds a fun twist to fresh churned butter creamed with confectioner's sugar and vanilla bean. (Candy Corn & Buttercream®)
 
 
 
A provocative mix of black leather, patchouli, smoky incense and sweet vanilla. . . all cloaked in musk and eerily mysterious.
 
 
 
 
 
This holder is filled to the brim with Halloween drama. Frosted glass hides a metal insert of spooky branches and bats that appear when the candles are lit. A black fence and raven guard the scene's border. Holds 3 Tea Light Candles.
 
 
 
You'll want to stay up late to join the rest of the Boney Bunch at their exclusive after-life party. Our haunted mega-mansion is the perfect focal piece for your collection. Holds 5 Tea Light Candles.
 
 
 
The familiar sweet scent of candy corn is a fond reminder of Halloween fun! 
 
 
Nu när jag gick igenom Halloweensakerna så upptäckte jag att flera produkter redan är borttagna och vissa är sold out. Jag antar att de som det står sold out på kommer att bli påfyllda men de som de tagit bort är nog borta. Det var synd för många av mina favoritsaker är borta nu så detta inlägget blev lite fattigt haha. Det fanns bland annat skärmar som var heeeelt underbara. Jaja, man får väl köpa det på ebay senare i höst. :D
 
 
Till top