scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Summer Storm

Yankee Candle Recension Yankee Candle Summer Storm doftljus Permalink0
 
Detta är ännu ett ljus från USA som jag blev helt förälskad i direkt. Inte nog med att både namnet och etiketten tilltalar mig, det doftar dessutom underbart.
Beskrivningen är "Like a storm front moving through a forest, this scent tingles with the subtle freshness of eucalyptus grounded with a hint of patchouli. Fragrance Notes: Top: Citrus, Ozonic, Rosemary Mid: Eucalyptus oil Base: Patchouli"
Alltså detta ljuset doftar sååååå gott! Jag tycker det är som en perfekt blandning av Honey Glow och Midnight Oasis. Två YC-dofter som jag för övrigt älskar.
Summer Storm är söt men ändå träig, både feminin och maskulin, detta är en sådan doft som funkar överallt och till vem som helst. Den är mer tung och söt än lätt och fräsch, vilket passar mig utmärkt.
Spridningen är riktigt bra, det känns i hela huset när man har denna burken tänd. 
Om ni får chansen att köpa denna doften så gör det!
 
 

Recension Yankee Candle Market Blossoms

Yankee Candle Recension Yankee Candle Market Blossoms doftljus Permalink1
 
Detta är en doft som är ny för i år och som tyvärr inte finns i Sverige. Jag har varit sugen på den ända sedan jag läste om den första gången.
Beskrivningen är "A wonderful gathering of scents straight from a morning at the farmer's market—fresh, happy blossoms and ripe berries bursting with flavor."
Jag kunde i alla fall inte hålla mig till slut utan köpte en stor burk från ebay.  Jag äääälskar denna doften. Här har de verkligen lyckats kombinera en frisk nästan citrusliknande ton med en som är riktigt godissöt.
Det jag tänker på när jag doftar på detta ljuset är blommor, sol, citrus, kokos, godis och sommar.  
Doften är pudrig och fräsch samtidigt som den är disktinkt och söt. Det är en grym spridning på den och den känns i hela huset när jag har ljuset tänt i köket. Jag älskar verkligen denna doften och tänker shoppa på mig ett rejält gäng med vaxkakor. 
 
 

Recension Village Candle Crisp Apple

Village Candle Recension Village Candle Crisp Apple dofljus Permalink0
 
Beskrivningen av detta ljuset är "Släpp fram den där första krispiga bettet från ett moget Granny smith eller Pink lady. Den friska, söta doften av nyplockade äpplen skapar en varm och mysig känsla, oavsett tillfälle. Låt den söta doften fylla rummet och koppla av i det mysiga ljuset".
Detta är den absolut mest autentiska äppeldoft jag någon känt på ett ljus! Så himla god.
Det är en ganska stark doft, inte alls obehhagligt stark utan mer så att det är bra spridning så att den känns i halva huset.
Mina föräldrar bor granne med en äppleodling och brukar alltid köpa hela lådor med äpplen på hösten. Detta ljuset doftar exakt som när man stoppar näsan i en sådan låda och känner den höstiga och friska doften av äpplen, jord och trä.
Jag vet inte om jag tycker att det stämmer så bra dock att doften beskrivs som söt, jag tycker att den är mer frisk och krispig på något sätt. Hur som helst så älskar jag detta ljuset. Det funkar verkligen alltid.
 
 
Till top