scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Bath & Body Works Lakesie Sunrise

Bath & Body Works Bath and Body Works Lakeside Sunrise doftljus Permalink0
 
Nu eldar jag höstljus för fulla muggar. Jag kom hem från USA igår med en liten påfyllning av Yankees, Bath & Body Works mm. Underbart!
Först ut är Lakeside Sunrise från Bath & Body Works. Jag älskar utseendet och självklart dofterna på deras ljus och detta är inget undantag. Det är ett trevekat ganska stort ljus på 411g. Etiketten är underbar och färgen på vaxet likaså. Beskrivningen av doften är "Transport yourself to an autumn lake with the scent of crisp waters, sunny citrus & sweet apple dew" och det är precis så det doftar!
Det första som slår en när man luktar på ljuset innan det är tänt är hur fräscht och rent det doftar, men inte tvättmedelsrent utan "hög och klar luft-rent".
När ljuset är tänt blandas denna rena doft av klar luft och kallt rent sjövatten med söta höstdofter av äpple, apelsin och blöta löv. 
Detta ljuset är perfekt att elda om du inte vill dra igång en massa pumpadofter eller andra kanelfyllda juldofter i det fina, varma höstvädret. 
Om du gillar Yankee Candles Beach Walk, Blissful Autumn och Autumn In The Park så gillar du detta, det är som en perfekt mix av de tre dofterna.
 
 
 
Betyg 4 av 5 - en fräsch och frisk doft som alltid passar bra.
 

Recension Yankee Candle Rose Of Morocco

Yankee Candle Yankee Candle yankeecandle rose of morocco doftljus Permalink0
 
Detta är en limited edtiondoft från World Collection och den tillverkas inte längre. Beskrivningen av doften är "Sweet and spicy ... the romantic perfume of prized pure Moroccan rose oil".
Om man tycker om rosor så är detta en doft som det är omöjligt att inte gilla, den doftar nämligen på pricken som rosa lite daggfuktiga rosor. Helt ljuvligt.
Det är inte så mycket mer att skriva om denna doften egentligen för den luktar verkligen som the real deal, det finns inga bidofter eller andra undertoner utan den luktar rätt och slätt rosa ros. 
Den fyller ett ganska stort rum precis lagom, om man kommer in i rummet möts man av en behaglig doft av rosor som ändå inte tar över.
Gillar du rosor och råkar springa på denna väldigt sällsynta doft så köp!
 
 
 
Betyg 4 av 5 - kommer absolut att köpa igen om jag får chansen.
 
 

Recension Yankee Candle Pumpkin Pie & Spiced Pumpkin

Yankee Candle Yankee Candle yankeecandle pumpkin pie spice doftljus Permalink0
 
 
I dag blir det en dubbelrecension av två riktigt Amerikanska höstdofter.
Anledningen till att jag kör två samtidigt är helt enkelt att dessa två passar så otroligt bra att ha tända samtidigt. Jag har dem sällan tända en och en.
 
Först ut är Pumkin Pie, beskrivningen på den amerikanska sidan går inte av för hackor "One of the joys of fall is the delicious scent of pumpkin pies baking in the kitchen. You can enjoy those delicious notes anytime without slaving over the stove. You sniff and you know you're home. This fragrance brings to life the fresh baked, edible notes of sweet pumpkin, nutmeg, molasses, cinnamon, and a hint of apple in a buttery crust. Serve it up any time!"
Det stämmer dessutom för detta ljuset doftar exakt på pricken som pumpapaj gör vilket gör detta ljuset till en storfavorit i USA men även hos mig.
De har fått med allt från varenda liten kryddoft till varm pumpapuré och smörig pajdeg. Det är helt magiskt och har till och med samma färg som en pumpapaj.
Om du gillar pumpapaj så kommer du att älska detta ljuset. Det ger dessutom perfekt lagom doft som gör sig allra bäst i köket.
 
Betyg 4.5 av 5 - fullkomligt självklar på hösten.
 
Nästa ljus är Pumkin Spice, det är lite mörkare och mer brunt i färgen än vad Pumkin Pie är. Beskrivningen av detta ljuset är "A perennial customer favorite, this smooth blend of comforting spice and the natural goodness of pumpkin has signaled the start of the autumn season in many a home. First introduced in 1988, this beloved fragrance perfectly captures the inviting scent of pumpkins baked in simmering spices of clove, nutmeg, and cinnamon . . . and sweetened with brown sugar. Irresistible!"
Denna doften har alltså nästan hängt med i 20 år och jag förstår varför. Det är en väldigt behaglig doft, den har inte lika framträdande krydddoft som Pumpkin Pie utan doftar lite mer kaneligt som Kitchen Spice eller Cinnamon Stick.
Om du tycker att Pumkin Pie (ovan) är för söt och vaniljig så kommer du att gilla denna doften bättre. 
Den är inte söt utan mer träig och fräscht pudrig med en liten touch av bränt brunt socker.  Jag känner doften av nytt sågspån och kall luft.
För mig är denna doften mer en juldoft än en renodlad höstdoft. Ljuset brinner bra och doften fyller ett rum lagom mycket.
 
Betyg 4 av 5 - mer julig än höstig.
 
 
 
 
 
 
Till top