scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Happy Halloween

Yankee Candle Yankee Candle Happy Halloween doftljus recension Permalink0
 
Happy Halloween! I dag smäller det och det är dags att recensera sista ljuset denna Halloweenvecka.  
Jag har så klart sparat THE candle (även om det inte är min favoritdoft) till sist och det är Happy Halloween från Yankee Candle.
Beskrivningen är "Scary good… A hauntingly perfect potion of black liquorice spiced with anise and cloves.
Jag är ingen lakritspersoner, jag tycker inte alls om smaken men detta ljuset doftar ändå gott, fast att man tydligt känner doften av lakrits.
Det som räddar denna doften för min del (förutom färgen och den underbara etiketten) är att den är söt och att spridningen på doften är väldigt svag, för denna burken använder jag mest som en fin Halloweendekoration.
Detta ljuset finns att köpa i Sverige och jag tycker absolut att man ska köpa det om man gillar Yankee Candle och Halloween, det är det lätt värt och gillar man lakrits är det förstås ett måste. :)
 
 
 
Betyg 4 av 5 - även om jag inte gillar lakrits så funkar detta.
 

Recension Bath & Body Works Spooky Vanilla

Bath & Body Works Bath & Body Works Spooky Vanilla doftljus recension Permalink0
 
Här kommer ännu ett fint trevekat ljus med läckert dekorerad burk med glittrig etikett. Detta doftar så himla gott om man som jag gillar vaniljljus och lite söta dofter.
Beskrivningen av doften är "Thrills & chills await in a blend of creamy vanilla, sugar crystals & marshmallow" och där har du faktiskt ungefär precis vad det doftar. 
Gillar du marshmallow-och vaniljdofter så är detta något för dig. Det doftar sockriga, pudriga marshmallows och vanilj. Det finns dock även en liiiiten kryddig doft någonstans i detta ljuset. Som en pumpkin latte typ. Inget som stör alls, bara en liten touch av kanel blandat med vaniljen.
Detta ljuset har en helt grymt bra doftspridning, det klarar nästan hela huset och man känner det direkt när man kommer in även om det står fyra rum bort.
Detta är mitt favorit-Halloweenljus från Bath & Body Works och det får full pott av mig. 
 
 
 
Betyg 5 av 5 - jag älskar det.

Recension Yankee Candle Frosted Pumpkin

Yankee Candle Yankee Candle Frosted Pumpkin doftljus redension Permalink0
 
Detta är ett ljus som jag räknar till mina Halloweenljus fast det inte går under den kategorin. Jag har dock hört att många gör som jag och plockar fram det nu.
Beskrivningen av doften är "A warm, delicious recipe of pumpkin, spices, honey and maple topped with sugary vanilla frosting."
Detta ljuset doftar så himla gott, det är som en blandning av pumpkin pie och candy corn. Det har inte den där starka distinkta pumpkin spice-doften, även om man helt klart känner att kryddorna är där så är det ändå det söta och vaniljiga som nog faktiskt känns mest.
Även om denna doften är ganska söt lyckas den ändå vara fräsch! Haha, tänk dig en blandning mellan pepparkaka, godis och parfym.
Jag kan verkligen rekommendera denna doften i vaxkaka där den har bra spridning, i burk luktar den faktiskt nästan ingenting. 
 
 
 
 
Betyg 4 av 5 - ett jättegod höst och Halloweendoft.
 
Till top