scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Welcome Christmas

Yankee Candle Yankee Candle Welcome Christmas doftljus recension Permalink0
 
Gott nytt år på er och hoppas att ni får en fin nyårsafton. Det känns lite konstigt att skriva julljusrecensioner när julafton redan har varit men det är ju ändå så att jag kommer elda sådana här typer av dofter ett bra tag framöver så det är bara att köra på. Granen står ju kvar här inne och det är vinter ute. :)
Beskrivningen av Welcome Christmas är "Come home to a favourite festive greeting of warm pine garlands with bright citrus and sweet berries" och det stämmer jättebra.
Jag hade inte läst någon beskrivning av denna doften förrän i dag och när jag luktade på ljuset i morse när jag tände det så kände jag faktistk det som står i beskrivningen.
Det är en väldigt svag gran/talldoft (hurra) och en ganska framträdande doft av syrliga men ändå lite söta bär och frisk citrus som göra att denna doften känns både julig/vintrig och fräsch på samma gång.
Denna doften passar både de som gillar sött och friskt tror jag för det är en väldigt trevlig blandnig av sött, syrligt, kallt och varmt.
Detta är ingen doft som jag personligen blir super till mig av utan det är en nice doft som funkar utan att man tänker så mycket på den.
 
3,5 av 5 - god men inget speciellt.

Recension Bath & Body Works Twisted Peppermint

Bath & Body Works Bath & Body Works Twisted Peppermint doftljus recension vinter winter candle jul Permalink0
Det är lika bra att köra Bath & Body Works när jag ändå är i gång. För ett par dagar sedan var och rotade i den lådan där jag har B&BW-ljus och därför har det blivit sådana nu i flera dagar. Snart kommer jag nog börja med alla de somriga kokosljusen!
Dagens ljus är också ett trevekat stort ljus, det är från vinterkollektionen och som ni hör på namnet så luktar det polkagris. :)
Beskrivningen är "Merry and bright peppermint celebrates the season with notes of vanilla and sugary musk in this cheer-filled scent" och det är något i denna, jag kan tänka mig att det är mysken, som gör att den skiljer sig från de flesta andra mintdofter. Denna är enigt mycket godare än YCs Candy Cane Lane som jag tycker luktar för mycket kaka haha (dock är den kanonbra i vaxkaka).
Twisted Peppermint har en grym doftspridningen, den doftar verkligen mint men ändå med den där lilla söta och parfymiga twisten som mysken och vaniljen ger. 
Om du gillar mint, pilkagrisar och supersöta vinteretiketter så är detta ljuset för dig!
 
 
 
4 av 5 - en bra mintdoft

Recension Bath & Body Works Vanilla Bean Noel

Bath & Body Works Bath & Body Works Vanilla Bean Noel doftljus recension jul vinter vanilj Permalink0
God morgon. Måndag igen, lite snö utanför även om det töar, min nya termosmugg är proppfull med varmt kaffe och detta vädret gör att det känns det ganska självklart att fortsätta på jul och vinterljus.
Jag har ett underbart trevekat ljus från Bath & Body Works bredvid mig på skrivbordet. Detta är en återkommande jul/vinterdoft hos B&BW och den är helt ljuvlig. Den finns i tvål, lotions, bodymist och handsprit också.
Beskrivningen är "A creamy blend of vanilla bean, rich cocoa and sweet cream with a touch of caramel and brown sugar"
Detta ljuset doftar himmelskt gott, som en smörig karamellvaniljglass med lite, lite kakao och socker.
Det går knappt att beskriva exakt hur gott det doftar, det måste nästan upplevas. Men har du använt kroppsprodukterna i Vanilla Bean Noelserien så vet du hur ljuset doftar, det är precis samma.
Gillar du vanilj är detta en hit och som alltid brinner B&BW stora ljus otroligt bra tack vare sina tre vekar och doften fyller hela huset. Har du aldrig haft ett B&BW-ljus så köp ett!
 
 
 
4 av 5 - en söt och vintrig doft
Till top