scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Amber Moon

Yankee Candle yankee candle yankeecandle amber moon doftljus Permalink0
 
I natt när jag inte kunde somna för att månen lyste upp hela huset så kom jag att tänka på Amber Moon. Det är en doft som jag inte eldat sedan förra hösten. Jag tycker att den kom lite i skymundan av de andra höstdofterna som kom ut förra året och den har stått lite bortglömd i skåpet.
Den engelska beskrivningen av Amber Moon är "The enchanting allure of warm golden amber in the evening breeze with the added intrigue pf patchouli and sandalwood."
På den svenska sidan står det så här, "Den förtrollande tjusningen av varm gyllene bärnsten i kvällsbrisen med spännande inslag av patchouli och sandelträ."
Dett låter i teorin som det perfekta ljuset för mig, jag gillar alla dofterna i blandningen och ljuset doftar också väldigt gott när man öppnar burken. 
Det är en söt men ändå frisk doft, som vaniljsocker, en blommig parfym och träig gammaldags tvål blandat med varandra. Det finns något pudrigt över doften som gör att den känns mild även om den har ganska tunga doftnoter.
Dock händer det något när man tänder detta ljuset och doften ändrar sig och blir lite obestämbar, de träiga tonerna försvinner och det doftar mest svagt av sött och varmt, absolut inte en obehaglig doft men inget man bir exalterad av heller. Spridningen är inte heller något att hurra för. 
Dock är etiketten och färgen på ljuset väldigt fin.
 
 
 
 Betyg 3 av 5 -kommer förmodligen inte att köpa i jar igen men fortsätta med doften i vaxkakor.
 
 
Till top