scentedcandles.se

En blogg för ljusälskare. Nyheter och recensioner av doftljus.

Recension Yankee Candle Amber Moon

Yankee Candle yankee candle yankeecandle amber moon doftljus Permalink0
 
I natt när jag inte kunde somna för att månen lyste upp hela huset så kom jag att tänka på Amber Moon. Det är en doft som jag inte eldat sedan förra hösten. Jag tycker att den kom lite i skymundan av de andra höstdofterna som kom ut förra året och den har stått lite bortglömd i skåpet.
Den engelska beskrivningen av Amber Moon är "The enchanting allure of warm golden amber in the evening breeze with the added intrigue pf patchouli and sandalwood."
På den svenska sidan står det så här, "Den förtrollande tjusningen av varm gyllene bärnsten i kvällsbrisen med spännande inslag av patchouli och sandelträ."
Dett låter i teorin som det perfekta ljuset för mig, jag gillar alla dofterna i blandningen och ljuset doftar också väldigt gott när man öppnar burken. 
Det är en söt men ändå frisk doft, som vaniljsocker, en blommig parfym och träig gammaldags tvål blandat med varandra. Det finns något pudrigt över doften som gör att den känns mild även om den har ganska tunga doftnoter.
Dock händer det något när man tänder detta ljuset och doften ändrar sig och blir lite obestämbar, de träiga tonerna försvinner och det doftar mest svagt av sött och varmt, absolut inte en obehaglig doft men inget man bir exalterad av heller. Spridningen är inte heller något att hurra för. 
Dock är etiketten och färgen på ljuset väldigt fin.
 
 
 
 Betyg 3 av 5 -kommer förmodligen inte att köpa i jar igen men fortsätta med doften i vaxkakor.
 
 

Recension Village Candle Creamy Vanilla

Village Candle village candle villagecandle creamy vanilla doftljus Permalink0
 
Detta ljuset från Village Candle är också en sådan där all time favorite som jag alltid kommer att elda. Det var faktiskt min mamma som upptäckte detta ljuset och när jag kom hem till mina föräldrar en gång så doftade hela huset (och de har ett stort hus på 360kvm) helt underbart av krämig vanlig.
Jag var ju så klart bara tvungen att skaffa ett och jag tror jag är inne på min fjärde large jar vid detta laget. :)
 
I USA beskrivs doften som "Imagine an old fashioned ice cream parlor with the smell of fresh waffle cones being made. Nothing hits the spot quite like creamy vanilla. Smooth and silky with notes of sweet butter, this is one ice cream cone that you will want to melt."
På svenska Village Candle är beskrivningen "Har du någonsin lagat och bjudit på en mjuk och silkeslen vaniljglass? Då känner du igen denna doften och på vilket sätt den lockar sig uppåt och ger dig ett härligt leende av välbehag. Återskapa det tillfället eller ge dina gäster en unik upplevelse när du tänder detta mysiga ljus."
 
Jag tycker att den amerikanska beskrivningen är bättre för att de får med den där smöriga delen av doften. Ljuset doftar nämligen smörig, lagom söt vanilj och det är en helt underbar doft.
Detta ljuset tröttnar jag aldrig på men det är inte heller ett sånt som man eldar för ofta, det är perfekt om man vill ha lite mysstämningen i sitt hem, det doftar nästan nybakat. Dessutom har det, som jag skrev överst en bra spridning och fixar ett helt hus, utan att bli för starkt.
Ett annat stort plus med detta ljuset är Village Candles dubbla vekar, ljuset brinner fantastiskt bra och får en perfekt vaxpool. 
 
 
 
 
Betyg 4 av 5 -given i mitt hem.
 
 

Dagens skörd

Yankee Candle yankee candle doftljus waxtart melts harvest vaxkaka Permalink1
 
I dag besökte jag en av mina favorit-Yankeeåterförsäljare och lyckades skrapa ihop en bra samling till grymt pris. Jag fullkomligt älskar fyndhörnor och det är jag nog inte ensam om, så det gäller att passa på.
Dofterna som jag fick med mig hem idag är inga nyheter för min del, jag har haft alla i någon variant tidigare men eftersom jag gillar dem och priset var kanon så blev det lite påfyllning. 
 
 
 
 
I veckan väntar jag däremot på spännande paket med lite limiteddofter och annat kul!
 
 
Till top